321 Julekalender 2022

Bilde av pakkekalender

Snart nytt år, og dermed ny intern julekalender i 321. Vi har stort sett alltid godt med aktivitet på vår fag-kanal på Slack. Det kan være at noen deler en artikkel de har lest, anbefaler en bok, eller at noen løfter frem et problem eller utfordring de har møtt ute i oppdrag.

I jula pleier vi, som mange andre IT-selskaper, å "steppe opp" enda et hakk her for å sørge for faglig påfyll gjennom hele førjulstiden. Alle 321-ere, det være utviklere eller designere, skriver 2 poster der de forteller om noe de ønsker å presentere for de andre. Vi prøver å oppfordre til kortfattede innlegg, det er tross alt mye annet som skjer rundt juletider både i oppdrag og privat. Men det er alltid noen som har problemer med å holde igjen. Eirik sine "wall of text" ble vi kjent med allerede i fjor, i år med sterk konkurranse fra Martin.

Vi ønsker også å dele noe av dette med de som ikke er heldige nok til å være med på fagkanalen vår, så her kommer et utdrag fra årets julekalender.

Luke nr 1: HTTP-client i IntelliJ

Teknisk luke for de med IntelliJ: Jeg kom over denne funksjonaliteten i IntelliJ nå nylig, så jeg tenkte å dele den her. IntelliJ har en innebygd HTTP-klient som kan dekke mye av behovet for andre http-applikasjoner Postman, cURL etc.

Hvis du har en kodesnutt den kjenner igjen som en URL, så kan du få opp et valg som lager en request til deg direkte (vedlagt bilde).

HTTP intellisense i IntelliJ

Da får du opp en såkalt scratch-fil med følgende innhold:

###
GET http://localhost:8080/api/teams

Det er alt du trenger for å kjøre requesten. Superenkelt!

Du kan også lage egne filer med flere requester som du f.eks. legger etter hverandre, og tar vare på verdier fra tidligere requests og bruker i neste. På denne måten kan du også legge opp ulike test-caser/use-caser som du sjekker inn sammen med applikasjonen din.