Sommer, sol (noe regn) og studenter

Denne sommeren har vi hatt tre sommerstudenter hos oss. Det ble en utrolig inspirerende, lærerik og morsom sommer - både for studentene og oss!

Bilde av sommerstudentene

Marit Sveen (Kybernetikk og robotikk, NTNU Trondheim), Ragnhild F. Solheim (Informatikk, NTNU Trondheim) og Nora Evensen Jansrud (Dataingeniør, NTNU Trondheim) og ble valgt ut allerede i november 2022 etter at vi fikk mange gode søkere. Disse tre utmerket seg tydelig, noe vi har fått all verdens gode bekreftelser på i løpet av sommeren.

Jobben de har gjort hos oss gikk ut på å videreutvikle en plattform for moderering av spill med chatte-tjenester - for å gjøre spillverden og sosiale medier tryggere for barn og unge. Aiba har utviklet en motor for detektering ved hjelp av maskinlæring, denne ble brukt som grunnlag for verktøyet Ragnhild, Nora og Marit har laget.

Det var et viktig poeng for oss, når vi tok valget om å ta inn sommerstudenter, at de ikke bare skulle jobbe med interne oppgaver eller et fiktivt kundecase - men at de skulle få jobbe med en reel kunde på et reelt prosjekt. De skulle sitte igjen med noe av verdi, både for dem selv men også for faktisk kunde.

Nøye oppfølging fikk de fra et lite knippe 321ere; Martin og Eirik har delt raust av sin kunnskap…og jaggu har de ikke lært et og annet selv også.

Vi i 321 er så glade for at vi tok sjansen på en sommer med studenter ombord, og vi er stolte og superfornøyde med at Marit, Nora og Ragnhild landet på 321 som arbeidsplass. Sommeren ble en braksuksess - samarbeid mellom studentene, Aiba og 321 var knallbra. Sosial match studentene imellom og mellom studentene og 321erne var en innertier. Det faglige arbeidet og leveransen i seg selv hadde sylskarp og veldig høy kvalitet - jepp, en braksuskess!

Før de tre initiativrike, energifulle og rivende dyktige damene raste videre opp og fram i livet, tok vi en liten prat med de for å høre hva de har å si om sommeren hos oss.

Vi stilte følgende spørsmål:

  • Hvorfor 321?
  • Sosialt – hva har dere gjort?
  • Hva er det gøyeste som har skjedd?
  • Hva har dere lært?
  • Det mest uventa/overraskende?
  • Hvor går veien videre?

MARIT SINE SVAR:

Hvorfor 321?

Jeg valgte 321 fordi jeg hadde lyst til å lære mer om hvordan det er å være konsulent, noe jeg kunne tenke meg å jobbe med når jeg er ferdig på studiet. Jeg valgte også 321 fordi det virket som en bra bedrift med gode verdier og holdninger.

Sosialt – hva har dere gjort?

Vi har fått være med på 321 dager, én allerede i januar! Der har vi fått muligheten til å bli godt kjent med de ansatte i 321. Vi har i tillegg hatt en del andre aktiviteter aktiviteter gjennom sommeren, som badetorsdag, intervaller, spist på matkvartalet og is ute i sola.

Hva er det gøyeste som har skjedd?

Det var veldig morsomt å ha en avsluttende demo av produktet vi har laget, både for Aiba og de andre ansatte i 321.

Hva har du lært?

Jeg har lært veldig mye! Har virkelig fått et godt innblikk i hvordan det er å være konsulent og jobbe for en kunde. Har også lært mye innen databaser, aggregering av data og .NET.

Det mest uventa/overraskende?

Hvor stor nytte kunden har av applikasjonen vi har utviklet, ble jeg veldig positivt overrasket over. De fleste teknologiene vi har brukt har vært nye for oss, så at vi tre sommerstudentene klarte å utvikle en applikasjon på seks uker var ikke gitt fra start. Men vi har også fått god hjelp fra andre ansatte i 321, som har vært veldig verdifullt.

Hvor går veien videre?

Nå blir det å sette i gang med siste året av kybernetikk og robotikk studiet, og skrive master om autonome ferger. Deretter blir det å skaffe seg en fulltidsjobb.

RAGNHILD SINE SVAR:

Hvorfor 321?

321 virket som en skikkelig hyggelig arbeidsplass, med realistiske forventninger til oss, og et ønske om at vi skulle få læringsutbytte og verdi fra sommerjobben.

Sosialt - hva har dere gjort?

Vi har fått være med på 321-dager, også før sommerjobb-perioden begynte. Ellers har vi hatt bade-onsdag/torsdager, tegne-treff på kafé, meme-fredager, hamburger etter jobb, ispauser, 3D-printing, blæsting av klassisk musikk på kontoret og masse annet gøy.

Hva er det gøyeste som har skjedd?

Vi ble intervjuet av både HA, Adressa, og Kode24, det var ganske kult.

Hva har dere lært?

Det har vært mange hyggelige, hjelpsomme og superflinke folk i 321 og i Aiba som vi har fått hjelp og råd fra, så vi har lært masse! Jeg har lært flere nye teknologier, teknikker og kode-prinsipper. I tillegg hadde vi konsulent-skole i starten av sommeren, og både den og jobbing med kunder har gjort at vi har lært mye om konsulent-livet.

Det mest uventa/overraskende?

Det var (digg) lunsj på kontoret hver dag 😅

Hvor går veien videre?

Nå har jeg gått en bachelor i animasjon og digital kunst, pluss to av tre år av på informatikk bachelor. Siste året med studier begynner straks, og etter det håper jeg på å få en jobb der jeg kan prøve ut mye forskjellig og få brukt begge utdanningene :D

NORA SINE SVAR:

Hvorfor 321?

321 virket som et veldig spennende sted å tilbringe sommeren. Både fokuset på åpenhet, måten de jobber på og muligheten for å få jobbe på spennende prosjekter gjorde at valget falt på 321. Dessuten er jeg fra området, og synes det er utrolig kult å kunne ha relevant sommerjobb på Hamar.

Sosialt - hva har dere gjort?

Vi har gjort mye artig, fra middager og lunsj ute på Hamar, til bading på stupetårnet. Første jobbuka hadde 321 en 321-dag, etterfulgt av middag på que pasa. I tillegg har vi vært på matkvartalet og spist middag flere ganger. Det er også åpent for å ta initiativ til ting selv, så vi har tatt initiativ til både bading og intervaller etter jobb.

Hva er det gøyeste som har skjedd?

Det har vært utrolig mye artig som har skjedd på kontoret i løpet av sommeren. Vi innførte meme-fredag i Slack, og det oppsto mange artige memes gjennom sommeren.

Hva har dere lært?

Veldig mye. Jeg har fått erfaring både med noSQL databaser, React, typescript, next.js, tailwind og .NET. Dessuten har vi hatt god støtte fra konsulentene i 321, som har bidratt når vi har stått fast. Det har også vært veldig spennende å lære litt mer om hvordan det er å være konsulent.

Det mest uventa/overraskende?

At jeg ikke var hjemme før 02:30 etter 321-dag. Jeg hadde kanskje tenkt at miljøet på Hamar var noe traustere enn i Oslo, men det er minst like artig å være med 321 på middag som det er å være med på middag i Oslo.

Hvor går veien videre?

Nå blir planen å fullføre mastern i løpet av året, og skaffe seg en jobb etter endte studer.

Bilde av sommerstudentene

https://www.h-a.no/de-unge-kvinnene-har-valgt-en-mannsdominert-bransje-likevel-fikk-alle-tre-jobb-pa-samme-sted/s/5-139-1276969

https://www.kode24.no/artikkel/marit-24-skal-avslore-nett-grooming-av-barn/79994726